Foto Joep Jacobs

Neem contact met ons op!

Adres

Bezoekadres
Verwersstraat 41, 's-Hertogenbosch

Postadres
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch

Contact

Telefonisch zijn wij iedere dag bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.

Algemene vragen: info@hnbm.nl of +31(0)73-6877 877

Groepsbezoek/reserveringen: reservering@hnbm.nl of +31(0)73-6877 820

Wil je meer informatie over:

Bereikbaarheid

Klik op de banner voor bereikbaarheid & parkeren in 's-Hertogenbosch:

Route

Of gebruik de onderstaande informatie:

Per fiets

Gelieve fietsen niet voor de poort van het museum, maar gratis te stallen om de hoek in fietsenstalling Wolvenhoek of fietsenstalling Kerkstraat. (klik op de links voor openingstijden)

Per trein/bus

Het Noordbrabants Museum ligt in het stadscentrum van Den Bosch op circa 10 minuten wandelen van het Centraal Station. Voetgangers vanaf het Centraal Station volgen eerst de borden naar de Markt. Vanaf dit centrale punt staat het museum aangegeven (routekaart).

Ook vertrekt er vanaf het station elk heel kwartier een gratis binnenstadsbusje. Deze kleine elektrische bus (lijn 10) (of 'buurtbusje') vertrekt aan de voorzijde van de taxistandplaatsen en rijdt alleen tussen 9:00 en 19:00 uur. Hij stopt na 8 minuten voor de deur van Het Noordbrabants Museum/ Museumkwartier waarna hij zijn rondje door de binnenstad vervolgt.

Daarnaast kan je vanaf het station bus 61 of 63 nemen en uitstappen bij de halte op de Parade. Vanaf de Parade is het ongeveer 200 meter lopen naar het museum (routekaart).

Per auto

Wij adviseren te parkeren in de gloednieuwe garage St.-Jan (plan hier uw route), Hekellaan 25. Deze garage ligt op ongeveer 5 minuten wandelen van het museum en is 24 uur per dag open. Parkeren kan ook 24 uur per dag in garage Wolvenhoek. De stad heeft ook drie transferia (bekijk vooraf de link voor de openings- en bustijden van deze transferia!). Let op: parkeren in de straten rondom Het Noordbrabants Museum is enkel voor vergunninghouders.

Touringcars

Kort parkeren touringcars
Touringcars kunnen stoppen bij de reguliere bushalte op de Parade om bezoekers af te zetten en op te halen (max. 15 minuten stilstaan). Van daaruit is het 3 minuten lopen naar het museum.

Lang parkeren touringcars
Lang parkeren kan op Transferium De Vliert of Parkeerterrein Treurenburg. Deze zijn geschikt voor een verblijf langer dan 4 uur in de stad. Hier zijn ook horeca- en toiletvoorzieningen voor de chauffeur.

Mindervaliden: bereikbaarheid en toegang

Er is één invalideparkeerplaats in de Verwersstraat voor de ingang van het museum. Op de Parade (200m afstand: route) zijn zes invalideparkeerplaatsen. Het Noordbrabants Museum is volledig toegankelijk voor mindervaliden.