Foto bymarjo

Veelgestelde Vragen

 

 

Wat zijn de openingstijden van het museum?
Het museum is dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 17 uur. Hier vind je meer informatie.
Kan ik een kaartje via de website kopen?
Het is momenteel niet mogelijk online kaartjes te kopen voor de huidige tentoonstellingen. Kaartjes voor zowel Het Noordbrabants Museum als het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch zijn verkrijgbaar bij de kassa van beide musea.
Kan ik met mijn Museumkaart naar binnen?
Ja, de Museumkaart is geldig zowel in Het Noordbrabants Museum als in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. Met de Museumkaart kun je op twee locaties een entreebewijs voor Het Noordbrabants Museum afhalen: bij de kassa en bij de automaat op het voorplein. Bij de balie van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch kun je een ticket voor het Stedelijk afhalen.
Kan ik een Museumkaart kopen in het museum?
Je kunt bij de kassa een Museumkaart aanschaffen. Deze kan ook meteen geactiveerd worden. Meer info: www.museumkaart.nl
Kan ik ook een kaartje voor het Stedelijk Museum kopen?
Je kunt bij onze kassa's een combinatieticket voor het beide musea kopen. Hier vind je meer informatie over de toegangsprijzen.
Wat zijn de openingstijden van het museumrestaurant?
De MuseumBrasserie is geopend dinsdag t/m zondag van 11tot 17 uur. Daarnaast kunnen in het restaurant besloten ontvangsten en diners plaatsvinden voor groepen vanaf 10 personen, hier vind je meer informatie.
Kan ik het museumrestaurant bezoeken zonder entreekaartje?
Ja, de MuseumBrasserie, de Paleistuin en de overdekte binnenstraat zijn gratis te bezoeken. Hiervoor hoef je geen kaartje te kopen.
Wanneer is de bibliotheek open?
De bibliotheek alleen te bezoeken op afspraak. Meer informatie vind je hier.
Is er een museumwinkel?
Ja, er is een museumwinkel. Deze gezamenlijke winkel bevindt zich in het gebouw van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, op de begane grond achter de toegangsbalie van dit museum. In de nieuwe Bosch Shop is het mogelijk mooie Bosch-producten te kopen.
Waar zijn de Van Gogh's te zien?
De Van Goghs zijn te zien in de vaste tentoonstelling Het Verhaal van Brabant.
Wat zijn de voorzieningen voor mindervaliden?
Het museum is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn invalidentoiletten en liften waardoor alle museumzalen toegankelijk zijn per rolstoel. Ook zijn er rolstoelen beschikbaar in het museum (minimaal 2 dagen van te voren reserveren. Ma t/m vrij tussen 9 en 17 uur via 073-6877 877 of per mail via info@hnbm.nl). Parkeren kan in de Verwersstraat voor de ingang van het museum (1x) en op de Parade op 250 meter afstand van het museum (6x).
Mogen blindengeleidenhonden mee naar binnen?
Blindengeleidehonden en SOHO-honden mogen mee naar binnen.
Wat is de geschiedenis van het Gouvernementspaleis?
Bepalend voor het beeld van Het Noordbrabants Museum is onder andere de fraaie classicistische gevel van het oude Bossche gouvernementspaleis.
Wil je zelf rondleiden of een eigen rondleider meebrengen?
Rondleidingen in Het Noordbrabants Museum mogen uitsluitend door rondleiders van het museum worden gegeven. Er zijn daarvoor verschillende mogelijkheden, waaronder een gratis instaprondleiding op zondag. Bekijk hier de verschillende rondleidingen.

Staat jouw vraag niet in deze lijst?

Neem contact op