Claire Morgan, Fallen, 2015, collectie Renschdael Art Foundation

Claire Morgan

Installaties

8 okt 2016 t/m 8 jan 2017

De in NewcastleGateshead gevestigde kunstenaar Claire Morgan (Belfast 1980) verkent in haar werk de menselijke relatie met de natuur. Ze onderzoekt de thema's vergankelijkheid, het verstrijken van tijd en voortdurende veranderingen. Deze krachten verbeeldt ze in schijnbaar solide geometrische vormen, die bij nadere beschouwing blijken opgebouwd uit vele duizenden kleine elementen zoals de zaden van een paardenbloem of stukjes plastic zak.

"I am interested in humans as animals. What we have been, what we are, and what we could be or might be, as our way of living changes."
Claire Morgan, april 2016

Bevroren beweging

LR CM S103 Fallen 300Dpi From IMG 6661Door de geometrische vormen lijken dieren te vliegen, vallen of springen. Door deze interactie tussen dier en vorm ontstaat er een gevoel van bevroren beweging, alsof ze de tijd heeft weten stil te zetten. Doordat de installaties van Morgan zich tussen beweging en stilstaan begeven ontstaat er een intrigerende spanning. Daarnaast lijkt Morgan in haar werk de wetten van de zwaartekracht te tarten. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Renschdael Art Foundation.