Foto bymarjo

Partnerscholen Tentoonstelling

Geïnspireerd op Jan Fabre

11 jun t/m 18 sep 2016

De leerlingen van onze Partnerscholen zijn de kunstenaars van de toekomst! Daarom tonen wij hun werk in het museum. De Partnerscholen Tentoonstelling is te zien op de eerste verdieping van het paleis.

Scholieren van zowel het primair- als het voortgezet onderwijs hebben de kunstwerken van Jan Fabre bestudeerd. Vervolgens zijn ze op een vergelijkbare wijze zelf aan de slag gegaan. Net als Jan Fabre maakten ze een mozaïek van originele materialen. Hierbij ze maakten ze gebruik van de beeldtaal van Jheronimus Bosch.

Jan Fabre

In de tentoonstelling op de begane grond toont Jan Fabre de koloniale geschiedenis van België. Fabre vergelijkt de absurde scènes op de schilderijen van Bosch met de waargebeurde wreedheden in Belgisch Congo. De leerlingen maakten een creatieve vertaling van een actueel maatschappelijk thema uit hun eigen leven: de vluchtelingencrisis.

De opdracht

Maak een mozaïek - net als Jan Fabre.

  • Materiaal: Gebruik een origineel materiaal - net als Jan Fabre
  • Voorstelling: Maak gebruik van de beeldtaal van Jheronimus Bosch - net als Jan Fabre
  • Thema: De vluchtelingen crisis - net even anders dan Jan Fabre
Publieksprijs

Bezoek je de Partnersscholen Tentoonstelling? Breng dan je stem uit op de school die de opdracht volgen jou het beste heeft uitgevoerd. Deze school mag zich een jaar lang met gepaste trots 'Partnerschool van het jaar' noemen. Vorig jaar viel de eer ten deel aan De Bolster uit Sint-Michielsgestel.

We zijn erg benieuwd wie je dit jaar tot winnaar verkiest!

Plan je bezoek