Foto bymarjo

Onze partnerscholen

Samenwerking

Educatie is een belangrijke doelstelling van Het Noordbrabants Museum. Daarom zijn er met een zevental scholen afspraken gemaakt over intensieve samenwerking. Zo zorgen wij er samen voor dat de museumlessen aansluiten bij de belevingswereld van kinderen én bij de lesstof in de klas. De ontwikkeling van deze programma’s sluit aan bij de educatieve opvatting van Het Noordbrabants Museum, waarbij (jonge) bezoekers de collectie ontdekken door te kijken, te doen én te tonen.

Openbare Basisschool De Bolster

Partnerschool de Bolster foto bordje"De Bolster en Het Noordbrabants museum geven kinderen een optimale start voor de toekomst."

Van links naar rechts: ICC'er Janja van de Graaf, ICC'er Helmie van de Meulengraaf en directeur Pieter-Jan van Hoof van Openbare Basisschool De Bolster

L.W. Beekmanschool

1"Wij zijn trots op ons partnerschap met Het Noordbrabants Museum! Dagelijks ontmoeten onze kinderen cultureel erfgoed. Dat zij zich daarvan bewust worden en er naar leren kijken, verrijkt hun leven. Het is voeding voor hun geest en stimuleert onder andere hun creatief denkvermogen. Een onmisbare vaardigheid in de 21e eeuw."
 
Saskia van de Sandt
Directeur L.W. Beekmanschool

Basisschool 't Schrijverke

Partnerschool T Schrijverke Bordje Liggend"Kunst en cultuur zijn voor het leven belangrijk want het geeft diepgang en rijkdom aan je verdere bestaan."

Henk Schrover
Directeur Basisschool 't Schrijverke

Basisschool Het Bossche Broek

partnerschool--het-bosche-broek-bordje-2Basisschool Het Bossche Broek is sinds 2012 partnerschool van Het Noordbrabants Museum.

Kindcentrum De Sprong

Basisschool De SprongKindcentrum De Sprong is sinds 2013 partnerschool van Het Noordbrabants Museum.

Scholengemeenschap Jeroen Bosch College

Partnerschool Jeroen Bosch college foto bordje"Op cultuur en cultureel erfgoed bouwen onze leerlingen hun en uw toekomst. Onderwijs zonder kunst en cultuur kan ik me dan ook niet voorstellen. Daarom ben ik blij met het partnerschap met Het Noordbrabants Museum. Wij verheugen ons op een lange en prettige samenwerking."

Lian Derks
Rector Scholengemeenschap Jeroen Bosch College

Gymnasium Beekvliet

Beekvlietfoto Bordje"Natura incipit, ars dirigit, usus perficit" ofwel "De natuur begint, de kunst wijst de richting, de ervaring volmaakt."
 
"Cultuureducatie gaat over bewustwording. Ieder mens maakt deel uit van cultuur, alleen al door ergens te wonen en te denken, te bestaan dus. Leerlingen moeten zich bewust worden van cultuur en er de werking van zien, om zo greep te krijgen op de samenleving. Kunst is daar het middel bij uitstek voor, omdat kunst  vragen stelt en aanzet tot reflectie."

Carla Faassen
Rector Gymnasium Beekvliet