Foto bymarjo

Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum

De Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum wil zo veel mogelijk particulieren verbinden aan Het Noordbrabants Museum. Onze 1200 vrienden ondersteunen het museum, ook in financiële zin, bij collectieaankopen, tentoonstellingen en projecten. Wij trakteren de vrienden jaarlijks op een aantal activiteiten, variërend van ontvangsten, previews, inleidingen door conservatoren tot excursies naar andere musea.

Charles de Mooij, directeur Het Noordbrabants Museum: "Ik ben trots op de vrienden die als enthousiaste ambassadeurs nauw betrokken zijn bij 'hun museum'. Zij zijn een graag geziene gast. De grote opkomst tijdens vriendenontvangsten laat zien dat het museum met zijn tentoonstellingen en vaste collectie aansluit bij de culturele behoeften van onze vrienden."

Goed te weten is dat steun aan Het Noordbrabants Museum fiscaal interessant is.

Aangekocht met steun van de vrienden

161209 Vriendentafel Aankoop Ruud Van Empel3 LRMet steun van de vrienden kocht Het Noordbrabants Museum een groot aantal kunstwerken aan. Spraakmakend zijn twee kunstwerken van Ruud van Empel (Breda 1958). Het betreft een werk uit de serie World uit 2006, waarbij een donker kind wordt afgebeeld in een tropische natuur als symbool van onschuld, en een drie meter groot sprookjesachtig landschap (met herinneringen aan het Mastbos bij Breda) uit de serie Theatre uit 2011.

Het was geweldig vanmorgen!! Wij hebben erg genoten van al het moois.
M. van der Heijden, vriend sinds Koningsdag 2016

Stichtingsbestuur

160212 Vriendenpreview Jheronimus Bosch10 LLROns stichtingsbestuur bestaat uit acht kunst- en cultuur- liefhebbers. Het bestuur werkt nauw samen met het museum om aantrekkelijke vriendenactiviteiten te organiseren. De bestuursleden oefenen hun functie op vrijwillige basis uit en ontvangen hiervoor geen bestuursvergoeding. Onze bestuursleden: Geert-Jan van Schijndel (voorzitter), Patrick Vermeulen (secretaris), Rien Ogier (penningmeester), Wim Kievits (activiteiten), Etienne Lieben (werving), Marie-José de Rooij (communicatie). Kersverse bestuursleden Marieke de Wolf-Maat en Joost de Jong staan niet op de foto, evenals Rien Ogier.

Beleidsplan 2015-2018

In maart 2015 heeft het bestuur van de Stichting Vrienden een beleidsplan gepubliceerd met daarin het voorgenomen beleid voor de periode 2015-2018. Je kunt het plan hier downloaden.

Blijf op de hoogte via nieuwsbrief en Facebook

Wil je regelmatig leuke en informatieve posts ontvangen over vriendenactiviteiten, Het Noordbrabants Museum en kunst en cultuur in Brabant? Like dan de Stichting Vrienden op Facebook! Ook leuk voor als je geen vriend bent. Tip: deel onze posts met je eigen Facebookvrienden. Stuur een e-mail naar vrienden@hnbm.nl met daarin je naam en donateurnummer en abonneer je op de tweemaandelijkse vriendenieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Meer informatie? Neem contact op!

Maaike 03Sep 2015 NBM 4227Vragen over vriendenschappen of vriendenactiviteiten? Lees dan onze antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op met Maaike van de Wiel, relatiemanager van Het Noordbrabants Museum, via T +31 (0)73-6877 817 of stuur een e-mail naar vrienden@hnbm.nl  

Stichting Vrienden van Het Noordbabants Museum
Postbus 1619 - 5200 BR  's-Hertogenbosch
IBAN NL 66 INGB 0005 6657 66 | RSIN-nr: 816695015
vrienden@hnbm.nl
Facebook: Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum

Vriend worden? Kijk dan hier

Bekijk ook:

Word ook vriend

Aanmelden als vriend & alle vriendenvoordelen

Vriendenactiviteiten

Alle activiteiten voor vrienden op een rij

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden & contactgegevens