Foto Joep Jacobs

Samenwerken

Kruisbestuiving leidt tot culturele rijkdom

Het Noordbrabants Museum werkt veel samen met andere instellingen in het culturele veld en hecht daar grote waarde aan. We zien dat samenwerking echt werkt als kruisbestuiving en resulteert in culturele hoogstandjes. Hieronder enkele mooie voorbeelden:

SMs Logo Goud     Van Gogh Brabant     Jb 500 Logo Los 299X99 Jpg

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
Twee musea onder één dak: vanaf 2013 vormt Het Noordbrabants Museum samen met het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch een van de grootste culturele attracties van Nederland. Gezamenlijk bieden we het meest veelzijdige aanbod van kunst en cultuur in Zuid-Nederland: van archeologie, cultuurhistorie, oude en moderne meesters tot hedendaagse kunst en design. Met ruim 5000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, een museumwinkel, horeca en een bibliotheek kan het museumkwartier zich scharen onder de grote musea van Nederland. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch toont hedendaagse beeldende kunst en design en bezit unieke collecties sieraden en keramiek.
Van Gogh Brabant
Op vijf plekken in Brabant vind je nog steeds de sporen van Vincent van Goghs unieke leven en werk. Het Noordbrabants Museum is de enige locatie in Brabant waar originele schilderijen van Van Gogh te zien zijn.
Jheronimus Bosch 500
De Jheronimus Bosch-tentoonstelling (13 feb t/m 8 mei 2016) was een onderdeel van de culturele manifestatie ‘Jheronimus Bosch 500’. Het hele jaar 2016 staat 's-Hertogenbosch volledig in het teken van de middeleeuwse kunstenaar met feestelijke evenementen zoals bijzondere muziek-, dans- theater- en circusproducties, tentoonstellingen, belevingsroutes en festivals.
Bosch Grand Tour
Tijdens het Jheronimus Bosch jaar (2016) krijgen hedendaagse kunstenaars de ruimte in de Bosch Grand Tour, een omvangrijk tentoonstellingenprogramma waarvoor het Van Abbemuseum, De Pont museum, MOTI Museum of the Image, Natuurmuseum Brabant, Het Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en het TextielMuseum een unieke samenwerking aangaan. Jheronimus Bosch leeft nog steeds volop in de kunsten. Wereldwijd. Al vijf eeuwen lang.

Daarnaast zijn we partner van

Noordbrabant Logo     Denboschlogo